4 april 2009

Balkongen Före och Efter


Det är alltid roligt att titta på före -och efterbilder.

Vi köpte den här lägenheten för 2,5 år sedan. Började styra med balkongen förra våren, då vi hade skaffat katter och ville näta in den för deras skull. Men det skulle ju vara snyggt med.
Desutom så hade jag redan då så många plantor som jag hade odlat som ju skulle få plats med..

Så här såg det ut Före;





Vi beslutade oss för att "klä" balkongräcket med vitt plank och att göra vita ramar, eller fönster som nätet skulle fästa på. Eftersom det var öppet i kortsidorna utav balkongräcket så hade vi annars behövs sätta nät på hela insidan utav räcket med, inte lika snyggt. Dessutom blåste det för mycket på blommorna.

Så vi målade brädor, mätte, pillade, kom på lösningar allt eftersom och till slut såg det istället ut så här på balkongen;





Det bästa är att vi kom på lösningar så att allt sitter fast rejält men vi har inte gjort någon som helst åverkan på själva byggnaden! Upptill har vi tagit hjälp utav ovanliggande balkong och kilat in stolpar i hålrum i ovanliggande balkongs räcke. Nedtill har vi fäst ramarna i vårt räcke med hjälp av spännband i plast. En ram, eller ett fönster så att säga, gjorde vi öppningsbart med lås och gångjärn. Mycket användningsbart, inte bara om det börjar brinna, utan när man behöver bära in eller ut saker via balkongen utan att behöva gå igenom hela lägenheten.



Inte en enda skruvs åverkan i byggnaden.



Utifrån sett, före och efter räckespanel och nätramar byggts;





Ja och så nu äntligen ett trägolv därute också, till min stora glädje.
Vi har nog velat få till lite villakänsla, om det nu går på en balkong.


Det är ganska stor skillnad nu emot från början, eller vad tycks?
(klicka på bilden så blir den större)

1 kommentar:

Camilla sa...

Vilken skillnad det blev med den vita träpanelen och nu golvet. Vet att jag tyckte det var helt underbart när vi fick lagt dit trall. Betong är ju ingen höjdare att gå på!
Blomma för dagen är absolut inte för sent att så. De går bra att så direkt utomhus i maj-juni också, tar sig snabbt. Och då får man ju blommor så mycket längre också.
Av spaljeerna blir det absolut inte fult på väggen. Men när man väljer klätterväxter ska man välja växter som slingrar/klättrar och inte suger sig fast i väggen. Men det brukar stå klart o tydligt hur de klättrar. Ha en skön söndag! Imorgon är det dags för radioinspelning här på min balkong, spännande!