31 oktober 2009

Våra egna helgon

All hallows eve!

Halloween.
Alla helgons Dag.

-infaller på samma dag i år, kul! För ni vet väl att Halloween alltid ska firas 31 oktober medans Alla Helgons Dag alltid ska firas sista lördagen i oktober?

I år har sambon varit lite extra kreativ med pumporna och det här är min absoluta all times favorite! Den passar oss PERFEKT, katt-tokarna som har 4 katter ;)



Jag ska hedra den svenska traditionen idag. Att tänka på dem som inte längre finns bland oss, våra egna "helgon". Ikväll blir det middag med goda vännerna Hanna och Andreas. Hanna och jag är kusiner, så innan middagen så ska vi alla fyra åka till kyrkogården och tända ljus efter mörkret har fallit. Vi har flera släktingar på den kyrkogården, men den som jag främst tänker på idag är min farmor, Hannas mormor.

Hanna och jag växte upp på samma gata, på den gatan och granne med mig bodde också farmor. När vi var små var vi lika mycket hemma hos farmor som i våra egna hem. Hon var världens snällaste människa, lugn, hjärtlig, omtänksam, tålmodig och hon fanns liksom alltid där. Vi plockade hallon i hennes trädgård, klättrade i körsbärsträden, vi fick kola om vi varit extra snälla, vi hade till och med ett eget lekrum hemma hos farmor och när vi behövde barnvakt kom hon alltid in till oss. Jag har ett jätteroligt foto på mig och Hanna från när vi fått våra första rullskridskor. Vi står med armarna om varandra i likadana rullskridskor, likadana hjälmar (men olika färg) och likadana kläder som farmor själv hade sytt åt oss. Hon var den bästa farmor man kunde önskat sig!

Min farmor dog 2004 och förutom vid begravningen så har jag knappt besökt graven mer än ett fåtal gånger, aldrig förr vid Alla Helgons Dag. Hon finns med mig ändå, i hjärtat, men det ska faktiskt bli väldigt fint att tända ljus för henne ikväll.



Jag önskar att du kunde se mig nu farmor.
När du gick bort var det en jobbig period i mitt liv och jag vet att du tänkte mycket på mig.
Jag skulle bara vilja att du visste att det är bra med mig nu.
Det är jättebra med mig nu!

2 kommentarer:

becca sa...

Hejsan,
Jag tror att dom ser oss och att dom vet vad vi gör och tänker, och att dom vaktar över oss, det känns bra att tänka så då känns dom inte så långt borta.
Min mormor gick bort förra hösten och min morfar året före det, och jag ser dom framför mig någon stans tillsammans igen.

Vilka fina pumpor ni har, man blir så glad av att de dom.

Hoppas att ni får en trevlig kväll med kusinen, kul att ni växt upp tillsammans och ses än.

Det är lite kvar innan det är dax att börja inreda, innertak, golv (parkett), spakling, tapet, lister och så ska vi göra en större ingång mellan nya och gamla huset, så det är ganska mycket jobb kvar, men jag hoppas att det ska vara gjort innan advent.

Ha det bra, kram Rebecca.

Mies Balkong sa...

Å, vad fint och rörande du skriver om din farmor.

Och vilka fantastiska pumpor!
Ha en skön novembervecka! =)
/Marie