30 juni 2010

Fullmakeover av vardagsrummet!

För ca en vecka sedan blev vardagsrummet äntligen klart!

Men eftersom vi har varit på kära Gotland torsdag-måndag (över midsommar) så har jag bara inte hunnit uppdatera bloggen med bilderna förrän nu.

Vi är så himla nöjda! Rummet känns större, mycket ljusare, mer lugnt och harmoniskt och mycket mer trivsamt. Vi har satt igen en dörr, målat om alla väggar och taket, slipat ner parketten och lackat om, bytt golvlister och dörrfoder, bytt eluttagen, bytt soffbord, bytt soffa, köpt en matta, målat om möbler, bytt hylla och bytt färgskala kan man nog lugnt säga.

Så här såg det ut FÖRE;









Så här ser det ut NU;

















Det är lite småpyssel kvar, tavlor ska upp, fåtöljen ska renoveras och kläs om, ena persiennens snören har gått av osv men det är verkligen ett mer rofyllt rum att umgås i nu. Det är skönt att ha en matta igen. De föregående mattor vi har haft har katterna älskat att klösa på så de har blivit fula.

Nu åkte vi runt och kollade på mer långhåriga mattor och gjorde "rycktestet". Man tar helt enkelt tag med nyporna i lite matthår och rycker för kung och fosterland. Om det lossnar nåt från mattan går den bort direkt. Den här mattan klarade testet ;) Katterna har dessutom inte ens provat att klösa på den, de myssover på den istället. Mörkgrå färg var vi överrens om, vit matta har vi testat innan. SÅ roligt är det inte att dammsuga.

Den röda soffan bytte vi bort emot dessa två beigea. Vi drömmer lite om att byta klädsel till vita, men med 4 katter kanske det är naivt... ;) Det gamla soffbordet åkte äntligen ut och det här nya är ett uppfräschat begagnatfynd! Den gamla mörka hyllan man kan se på Förebilderna kändes för mörk nu och vi hade tur och fick denna ljusa skåphylla av pappa. Perfekt, den samlar mindre damm och är bebissäker med sin hela skåpsdörr nertill.

Min nya favoritmöbel visar jag mer i ett annat inlägg.
Jag är käääääääär.
Vit färg kan skapa magi!

Men visst blev det lite skillnad i vardagsrummet?

4 kommentarer:

becca sa...

Hej vännen,
Så fint ert nya rum blev, visst är det kul att har det nyrenoverat, då kan man värkligen njuta.

Ha det bra, kram Rebecca.

Line sa...

oj, vad fint det blev. Jag förstår att ni är jättenöjda med resultatet =)

Mimmi sa...

Otroligt fint!! Vit soffa, fyra katter och BEBIS dessutom.. Njae, du har nog rätt i att det är naivt :P

Lisa sa...

Åh det blev såå snyggt! Sjutton gubbar det gjorde ni bra! :) Mycket mer harmoniserat och känns genomtänkt. Tänk att man kan bli så glad bara av ett renoverat och snyggt rum! :)
Katterna kanske inte gillade de andra mattorna, så de klöste på dom för att ni skulle slänga ut dom, denna blev däremot godkänd? ;)