17 juni 2010

Renovering; Bildbomb!

Nu kommer äntligen en uppdatering!

Renoveringen utav vardagsrummet fick en motgång förrförra helgen då vi skulle ha hyrt slipmaskin till golvet. Vi hade lånat en liten slip till kanterna men bauhaus hade slut på rätt slippapper till stora maskinen, vilken vi därför inte kunde hyra. I vårt stora icketålamod ville vi inte vänta 1,5 vecka på att slipa resten av golvet. Det var trångt och stökigt i hela resten av lägenheten också eftersom vi flyttat ut alla vardagsrummets möbler i övriga rum.

Vi tog helt enkelt en heldag och slipade sakta men säkert av 22 kvadrat med den lilla maskinen... En dammsugare dog på kuppen och en mängd slippapper gick åt, men maskinen (och min kära sambo) gjorde ett kanonjobb.



Golvet nyslipat och matt.


Närbild på den nedslipade ekparketten...


Vi var ju lite oroliga att parketten slipats så många gånger att det inte gick att slipa ner mer, men lyckligtvis hade vi fel. Det gjordes bättre och tjockare parkettgolv förr!

Sedan drog vi på det första lagret med lack, jag hällde och sambon borstade ut det så fint. När man har en stor gravidmage i vägen var det jobbigt nog att gå halvhukad och hälla ut lack... :p Eländiga kropp. Underbara sambo.



Halva lackat, halva olackat, skillnad?




Det blev både ett andra och slutligen ett tredje lager lack på parketten, med en dags torktid emellan varje. Sedan väntade vi faktiskt 48 timmar innan vi bar in några möbler, för att vara extra säkra. Det står 24 tim på lackdunken, men vi har ju 4 busiga katter (som alla fick nyklippta klor innan de fick gå in i vardagsrummet) och är inte sugna på att göra om golvet snart igen...



Förra helgen åkte vi och köpte nya golvsocklar och foder till dörröppningen ut emot hallen. Runt dörröppningen satt det fula ihåliga plastlister innan och som golvlister var det tunna, gamla bruna fula lister. Nu blir det nya fina vita i allmogestil. Golvsocklarna sitter på plats, men dörrfodret ska vi måla och sätta dit nu till helgen.



Sambon har också bytt de gamla, urdåliga (och fula) elurtagen i vardagsrummet.

gamla:


Tur att han har läst till elektriker så jag slipper oroa mig ;)



Han blev tvungen att göra en speciallösning med den gamla stommen för att inte elurtaget skulle sitta för långt ned, den ska målas vit så den passar in. Här på bilden nedan ses också de nya listerna, ej fastsatta på bilden.

nya:


Nu har vi flyttat in i vardagsrummet igen, vi har TV igen efter nästan 2 veckor utan, men det är mycket inredning kvar. Gardinstänger ska upp igen och jag vill ha nya gardiner, en ny hylla måste inköpas, jag ska leta rätt på nåt charmigt gammalt soffbord och måla vitt för det vi har nu gillar ingen utav oss, vi skulle gärna köpa en matta att ha under soffbordet, fåtöljerna behöver kläs om och målas om, nya soffkuddar kanske, ja det ska piffas, fixas och inredas helt enkelt. Det blir mycket pengar bara i piff, vi får nog ta lite i taget.

Visserligen, som Robbi så tydligt illustrerar här nedan, de vackraste inredningsdetaljerna har vi ju redan!



Just det, den röda soffan är borta också..... (victory!!!!)


;)

Som den uppmärksamme nog sett är alla väggar vita också, helt ljuvligt! Det är enorm skillnad emot förut, mycket ljusare.

....och så har jag ju medvetet inte visat upp min nya favoritmöbel, som fått "nya kläder", totalt amazing... men det kommer bilder på den efter helgen! *kär*


5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det lilla kökssoffan månne?
Spännande. Ni får det så himla fint, kan ju jag intyga som sett det i verkligheten också *krama*
Kram Ullie

becca sa...

Hej vännen,
Så ledsen jag blir när jag om din häst, tråkigt.
Tur att du har mycket annat att glädja dig åt (jag tänker förstås på bebisen).
Så kul att det gick bra med golvet, det ser jätte snyggt ut. Visst är det mycket man vill ha när man gör om hemma, men man får köpa lite i taget. Ska bli kul att se mer bilder.

Ha en bra helg, kram Rebecca.

Lisa sa...

Ojoj vilket jobb ni lade ner när ni fick slipa hela golvet med den lilla slipmaskinen. Men resultatet blev ju jättefint och då kan det ju vara värt mödan. Tur att man inte gör det så ofta. ;)
Alltid trevligt med lite omstyling hemma.
Ha en skön midsommarhelg nu!
Kram Lisa

Ovala drömmar sa...

Men Ullie, kökssoffan?? Så långt har jag inte ens orkat tänka än :p

Mejrams! sa...

Kikar in för att önska dig en skön midsommar. Så tråkigt att läsa om din vackra häst men det är ju skönt att hon slipper lida. Alltid så svåra beslut det där, man har ju fått göra det några gånger i sitt liv, djurvän som man är.

Ha det nu så gott i sommarvärmen./Kram Merja