6 juni 2010

Motgång nr 2

Igår plockade vi ut varenda möbel och liten pryl ur vardagsrummet och åkte till Bauhaus för att hyra en golvslip som vi tittat på där tidigare. Den fanns inne, frid och fröjd, vi fyllde i massa papper om hyra osv och när vi var klara skulle vi bara köpa slip-papper till den också.
"Bara".
Slip-papprena ute vid maskinuthyrningen var slut i denna maskins storlek, personalen bad oss gå in på varuhusets inneavdelning och fråga om de hade sådant. Där inne var det kaos, supermycket folk, ingen personal. Vi letade och letade och letade.

Till slut hittade jag en stressad stackare som egentligen jobbade på en annan avdelning men han visste att dessa slip-papper fanns inte på inneavdelningen. Då hade det gått 45 minuter. Vi fick rulla tillbaka slipmaskinen till uthyrningsavdelningen, det tog 3 män och ytterligare tid att lyckas avboka vår hyrning i datorn, men efter en timme ungefär kunde vi gå hem igen, utan maskin.

De skulle beställa nya slip-papper från Danmark, tar ca 1,5 vecka.
Vi åkte runt till andra ställen i stan, men ingen sålde detta slip-papper.

Vi som har knölat in alla vardagsrummets möbler i varje liten vrå utav lägenheten, med stor möda. Det går knappt att ta sig fram härinne, det är som en enda stor hinderbana med knappt någon tom golvyta någonstans. Ska vi bo så här i 1,5 vecka??

Alla kanter utav golvet ute närmast väggarna har sambon slipat redan med en liten slipmaskin, väggarna är nästan helt färdiga och man längtar efter att få det klart och slippa bo i ett stort kaos.

To be continued....

3 kommentarer:

becca sa...

Tråkigt, men ni kommer verkligen att njuta när allt är på plats igen.
Ha en bra vecka, kram Rebecca.

Vit som snö sa...

Åhh så trist!!! 1 1/2 vecka lät länge...men tänk så ni kommer att vara nöjda när det väl är klart!
Och det är ju såna där saker man faktiskt skrattar åt i efterhand även om dom i nuet inte är ett dugg komiska!
Lycka till ändå! Kram Cilla

Lisa sa...

Usch låter inge kul, men jag kanske kan hjälpa dig. Min man jobbar ju på Ramirent som är en uthyrningsfirma i Kalmar och de har såna maskiner. Han har förmodligen en ledig till tisdag eller onsdag. Bara att ringa 445544 så hjälper han er med det. :)
Alternativt ring nån av de andra uthyrningsfirmorna i stan, Cramo eller BMS. Kolla telnr på hitta.se till dom. Så slipper ni förmodligen vänta så länge! :) Lycka till! Kram