12 november 2010

Styla när man säljer?



Nu har fotografen varit här och tagit foton på vår lägenhet till annonsen. Vi har slitit hårt de senaste veckorna för att få klart alla renoveringar, fixa småsaker som någon list här och var, rensa bort prylar och städa fint. Ja och så ska det ju stylas. Det finns nog inte en kotte som inte vet att det finns vissa knep för att hemmet ska se mer inbjudande ut på en visning. Men vad svårt det är!

Visst, bort med personliga saker såsom foton, tandborste, post, kläder, det känns självklart. Ha inte massa prydnadssaker framme, släng halvvissna växter (tur att det är höst så att jag inte hade fönsterna fulla med sådder!) och se till att det inte är övermöblerat. Men sen då? Ska det stå nåt på köksbordet eller inte? Ska vi ha en duk där? Kan det bli för många levande ljus? Vad är lagom? Ska kaffebryggaren stå framme eller inte? Ska spjälsängen vara med på fotona? Rummet ser mindre ut då, men å andra sidan måste den ju stå här på visningen. Hmmm inte helt lätt. Som tur var så sa fotografen till hur det blir snyggast, så vi lydde bara honom :)

Jag har inte sett fotona ännu, men det var verkligen fint här hemma vid fotograferingen! Tänk om man kunde ha det så jämt! Men då får man knappt andas för vips kommer "prylar" fram. Ett vattenglas, TV-dosan, oj nu kom posten, disk i diskstället, vattenkokaren använder vi ju jämt, en penna och ett block, plötsligt ligger soffkuddarna fel.... ja det går ju liksom inte att leva i ett sånt hem.

En sak som var väldigt rolig att styla var givetvis min kära balkong!
Så här blev det;











Ja, den uppmärksamme ser nog att vi har tagit ned nätet. Personligen tycker jag det var snyggare och mysigare med, men alla är ju inte kattälskare...



Nu är lägenheten färdig.
Verkligen helt färdig.

Inga små projekt som pågår någonstans, ingen liten list som ska sättas dit, inget.

Det känns lite vemodigt på nåt sätt, älskade lägenhet, käraste vita lilla balkong. Att gå ifrån min trygga, fina balkong till en stor läskig trädgård att försöka få till, det känns både utmanande och läskigt på samma gång. Jag har många fina minnen från detta hem, vårt första gemensamma. Här har vi bott i över 4 år och det har alltid funnits en varm känsla i dessa väggar.

3 kommentarer:

Lisa sa...

Ja, om man ändå slapp allt det där "småstöket" hemma, då skulle det ju se riktigt trevligt ut mest hela tiden! ;)
Du kanske kan spara fotografens bilder så kan ni se tillbaka på dom sen och minnas det bästa med er lägenhet.
Huset kommer bli alldeles fantastiskt tror jag, det tar kanske en liten stund innan ni känner er lika "hemma" som i lägenheten men jag är alldeles säker på att ni kommer trivas super!
Ha en mysig fredagskväll nu och en trevlig helg!

Lisa sa...

Var in på hemnet nu, annonsen blev jättebra ju. Verkligen fina bilder och lägenheten är ju jättefin, ljus och fräsch! Håller tummarna för att försäljningen går bra nu!
Åh, så spännande det ska bli att se bilderna från ert hus sen då. Då kan vi kanske hämta lite inspiration från varann! ;)
Kram

Mejrams! sa...

Det kommer att bli så bra med flytten också, ska du se. En bra fotograf är A och O när det gäller bilder på sitt hem och bra styling hjälper till! Vi sålde ju vårt hus i somras och fotografen var verkligen super och jag stylade själv. Om du vill kika på en mäklare som kan det där med styling så kika in på www.alvhemmakleri.se/Kramen