15 september 2010

Inspiration

I 2,5 vecka har jag varit mamma nu. Det är verkligen ett heltidsjobb men vilken gåva. Det känns att hela livet förändrats och jag älskar det.

Vi trivs jättebra i vår lägenhet. Den är ljus, fräsch, det är lätt att köra in och ut med barnvagnen eftersom den ligger på bottenplan, vi har nära till stan och det finns mycket bra ställen för mig att gå promenader med barnvagnen, vi har 10 min promenadväg till mataffär om vi vill och 5 minuter till min mamma.

Men lite smått så börjar jag längta efter att inreda ett barnrum. Inte nu, gud det hade jag aldrig hunnit, men om några månader kanske. Det är mest tanken på det som känns rolig. Hitta på roliga, fantasifulla inredningsdetaljer, välja nån kul färg/tapet på väggen, låta fantasin och idérikedomen gå loss totalt på ett sätt som man aldrig skulle göra i ett vuxenrum. Det ska vara lite magi i ett barnrum, eller hur?

Just nu hade vi inte haft någon nytta utav ett barnrum, guldklimpen sover ju hos oss. Och det tycker jag att han ska få göra så länge han behöver och vill, trygghet är viktigt. Men sen, den dagen han själv har glädje utav ett eget rum så ska det bli så kul att pyssla och fixa! Så jag drömmer lite smått bara om vårt framtida hus. Kanske till våren.

Kriterierna och önskemålen kring framtidshuset har ändrats en del sedan John föddes. Vi har alltid drömt om ett hus på landet, gärna utan en enda granne. Men nu har vi börjat tänka om. Lummiga villaområden (med stora tomter) lockar mer och mer, ett mysigt område att gå promenader med barnvagnen i, nära till en bra förskola och skola (hur tar man reda på vilka som är bra?) dyker upp i tankarna och närhet till stora, högtrafikerade vägar känns otryggt. Det är inte längre bara oss två och katterna att ta hänsyn till ;) Vi vill gärna att han ska ha nära till kompisar också, men samtidigt vill vi inte bo i ett sånt där trångt villaområde där du måste dra ner rullgardiner om inte grannen ska ha full insyn... hua. Något mellanting till stan och landet vore bra.

Jag ska nog samla på mig lite inspiration och idéer tills tiden kommer.
Jag tar gärna och tacksamt emot tips eller länkar.
Tyvärr har alla mina kära favoritbloggar jag samlat på mig under Favoriter gått förlorade när min dator kraschade för ett tag sedan.

4 september 2010

Älskade lilla J



För exakt en vecka sedan, den 28 augusti kl 23:34 föddes han.
Min underbara lilla son.
Äntligen.

Just nu handlar livet enbart om honom -och jag älskar det!
Han är viktigare än någonting annat i hela världen, ingenting annat spelar någon roll i jämförelse.

Detta lilla liv, denna lilla så perfekta människa, som har vuxit till och bott i min kropp, det är ofattbart. Jag kan inte se mig mätt på honom, den lilla näsan, den söta munnen, de blå ögonen som han fått från mamma, ja allt. Hjärtat är överfullt utav kärlek. Vi tre är en liten familj nu :)

Underbart!