29 maj 2012

Maj som flög iväg


Tiden flyger iväg men fylls ändå med så många underbara stunder och minnen just nu. Vår lilla dotter A har fyllt en månad, fina sonen J har fyllt 1 år och 9 månader och sommaren är nästan här nu. Snart juni ju, jösses! Jag har båda barnen hemma med mig om dagarna när sambon är på jobbet och det är fullt upp gånger trettio ungefär. Men när lilla A sover i barnvagnen så pysslar jag och John i trädgården. Ja, när vi inte gungar, spelar fotboll, leker i sandlådan eller badar i poolen då...


Vi har rensat och satt massa fröer i den lilla rabatten bakom växthuset. Håll tummarna för att där snart växer minisolrosor, buskkrasse, mer smultron, aster och var troligen doroteablomma.Vi har efter mycket möda rensat i växthuset, ja eller jag har rensat ogräs och J har trampat runt på örterna. De två enda tomatplantor jag fick upp i år har omplanterats i stora krukor och ställts i växthuset. Vi har sått massa fröer i omgångar i småkrukor, olika sorters krasse, småblommor, blomman för dagen, basilika etc men allt har inte tagit sig än.

J har också hjälpt mig så i planteringslådorna så att det är fullt i dem alla nu. Det kommer bli massa gott som rädisor, purjolök, sallad, morötter, dill, jordgubbar, vitlök, spenat och gul lök. Till nästa år ska vi satsa på ett större land med potatis och rotfrukter men det hanns verkligen inte med i år :)

Som synes har också staketet runt uteplatsen blivit färdigmålat vitt nu, jättefint. Som nytt!

Oj ja man hinner visst med lite grand ändå, trots att det bara känns som att man ammar hela tiden ;) Men jag bryr mig egentligen inte så mycket om att hinna göra saker nu, det viktigaste är barnen. Om man sen hinner pyssla lite i rabatterna så är det bara ett litet avkopplingsplus. Det är så mycket kärlek i livet nu att jag nästan knockas omkull! Mina älskade små barn. Lyckligt lottad!! Bebistiden är ju lite tuff med sömnbrist och så mycket omvårdnad men ack så mysig också. Pussa på de overkligt lena små fötterna, förtjusas över de första leendet, det starka bandet mellan denna lilla, lilla människa och mig. Med de härliga, vakna stora ögonen, den lilla plutmunnen, de ryckiga små nävarna och alla roliga miner. Var tid har ju sin charm och J är helt underbar också, på sitt sätt. Men det gäller att njuta utav nuet, tiden går så fort!!

10 maj 2012

Jordgubbe



Dottern fyller 2 veckor.
Jordgubbarna blommar.
Sonen är gosigare än någonsin.
Livet leker!






Jordgubbsplantorna som jag köpte förra året har närapå tredubblats så jag kunde fylla en hel planteringslåda till med bara nya sticklingar, härligt! En planta fick flytta till en kruka också. Det finns inget godare än jordgubbar!

Medan dottern sovit snällt i barnvagnen så har sonen hjälpt mig så fröer. Direkt i planteringslådorna har det blivit en till omgång sallad samt spenat, rädisor och tagetes. I krukor har vi även sått Aster, Doroteablomma, krasse, blomman för dagen, lobelia och fjärilskrasse. Hoppas att de tar sig!