23 februari 2012

En solig torsdag i februari



Vilket ljuvligt vårväder det har bjudits på idag!

Vi har varit utomhus hela förmiddagen på en vacker plats, lekt, grillat, ätit gott och min lille prins hade så roligt att han knappt hade tid att äta något.





Trots att vi lyckades hitta en av få platser där det fanns en hel del snö kvar så var det riktig vårkänsla med strålande sol och ca 8 plusgrader ute. Finns det något godare än mat man äter utomhus? En vanlig grillad sojakorv smakar ju rena femstjärnorsmiddagen! Lillbus fick vara med och bygga sin första snögubbe, det var skoj.



Här hemma är nästan hela gräsmattan grön nu, det är knappt man tror det är sant!

Eftermiddagen spenderade jag lyxigt barnfri under ett par timmar, solandes på min mammas inglasade balkong! Obeskrivbart skönt, jag kunde sitta i bara linne och jeans och där låg jag och somnade. Det är energipåladdning det!

17 februari 2012

Spackling? -check

Nu är det äntligen färdigspacklat och slipat! Efter två omgångar med spackel och slipande så att hela huset fått ta del utav dammet trots stängda dörrar och förhängda lakan, är den delen över. Taket är också spacklat varpå vi även har satt upp fiberduk i taket för att få ett slätt fint tak istället för dessa "rutor".






(taket nästan klart med fiberduk)

Tyvärr sprack det lite på stora sneda väggen trots spackling så vi fick sätta fiberduk där också för att det inte ska bli fula sprickor efter att man har målat.

Nu har jag städat spackeldamm och spackelrester för glatta livet idag så att vi (eller Långe Sambon) skulle kunna måla taket ikväll så att jag äääääääääääntligen kan få börja måla väggarna sen. Om han nu inte måste måla taket två gånger. Hoppas inte det, tålamod är jag inte så rik på. Men vad gör han i samma stund som jag skriver detta? Jo, ligger och snarkar i sovrummet efter att ha nattat sonen misstänkt länge... Det var ju inte bra.

Men visst ser det mycket ljusare ut redan? :)

12 februari 2012

Före-foton

Hört här hemma när vi redan hade börjat riva tapeter;

Men nej! Nu har jag glömt ta kort på hur det såg ut innan!

-äh vi har säkert nåt foto på det sen gammalt.


Efter mycket letande bland alla foton på datorn så kan jag konstatera att min kära sambo hade fel. Aja, här är 2 foton som ger en hint om hur det såg ut innan i allafall.



Den stora sneda väggen som är det första man ser när man kommer upp för trappan var mörkt, mörkt, mörkt, mörkt brun. Övriga väggar beigefärgade och alla väggar pryddes utav en gammal bucklig strukturtapet som säkert suttit där sedan huset byggdes -80. Väggarna hade också delats av med en slags list mitt på väggen, den heter säkert något som jag inte vet. Fullist?




Rummet bara slukade ljus.

Här nedan är tapeterna bortrivna och man ser andra delen utav rummet så att säga, du har snedväggen till höger utom bild. Det är ett litet allrum och svårmöblerat eftersom här finns 4 dörrar samt öppningen där trappan kommer upp.








Takfönstret var i äkta 80-talsanda målat mörkbrunt men är nu grundat vitt. Lyckligtvis har resten utav huset blivit av med nästan alla bruna fönsterdetaljer innan vi köpte det. Jag gillar inte mörkbrunt...

Nu är det bara på och spackla, slipa, städa damm överallt, spackla igen, slipa igen, städa mer damm precis överallt....

11 februari 2012

Äääntligen renoverar vi igen!




Saker jag glömt bort/missat med att renovera;

1. Slipdamm är nog det mest osexiga utav alla damm.
2. Sambon och jag jobbar ju asbra ihop när vi renoverar.
3. 1,5-åringar kan visst hjälpa till och renovera!
4. Riva, slipa, spackla, slipa, spackla, slipa igen.....ååååh brukar det ta så här lång tid innan man får börja med det roliga -att måla??
5. Förebilder är alltid bäst att ta INNAN man börjat riva tapeterna.
6. Wohoo, wohoo, wohoo vad kul det är!!



Hm man kanske skulle låta det vara så här? Det ska ju vara inne med lite rått, kallt och... tufft nu?

Köksträdgården

Trots 3-4 decimeter snö på marken börjar min trädgårdsinspiration komma igång rejält. När jag ligger i badet brukar jag plocka fram nya och gamla trädgårdstidningar och böcker och läsa. Underbart.

Just nu funderar jag mycket kring köksträdgården som jag kallar den. Förra året byggde vi 4 planteringslådor och placerade på baksidan vid vår stora uteplats, för att ha nära till allt gott och ätbart. Bra tänkt, men det blev lite väl varmt i söderläge utan någon skugga på hela dagen och jag lyckades aldrig vattna nog.



Sedan i höst har mina tankar gått åt att skapa en hörna på andra sidan huset, en samlad plats med planteringslådor med grus -eller -barkgångar emellan som inramas utav ett lågt staket utav liggande flätad pil, kanske. Inte så strikt som det låter men ändå lite skyddat från små ligist-busungar ;)

Det finns 2 hörnor så att säga på framsidan som jag nu funderar emellan. Den ena har både sol och skugga men hamnar lite långt ifrån någon ytterdörr och lite "borta i hörnet" i skymundan. Den andra hörnan skulle bli nästan vid entrén och har sol nästan hela dagen, men där bor också en stor syrénbuske som kanske inte vill dela jord/vatten med flera? Hm, svårt när man är orutinerad. Här är det dock nära till vattenkran och intill där ska vi lägga en stengång till finentrén så småningom. Får klura lite på det där...



Det är så fint med liggande, flätad pil tycker jag. I mitt huvud ser jag det som inramning utav det här lilla köksträdgårdslandet men själva planteringslådorna ska vara mina röda hemmagjorda pallkragar. Undrar vart man får tag i pil bara?

Det finns en bra artikel om hur man flätar pil själv hos Aftonbladet.