27 januari 2011

Sovrumssol och sniderier




Idag har det varit riktigt vackert väder här på landet! Visserligen 5-6 minusgrader, men strålande sol och klarblå himmel. Jag och lille J var ute i 1,5 timme på promenad med barnvagnen.



Det var också så härligt ljus i sovrummet att jag för en gångs skull bemödade mig med att bädda med överkastet! Det hör inte till vardagen när man har en bebis som sover middag 2-3 ggr per dag och gärna i vår säng (och en mamma som gärna sover lite med honom).



Efter ett par provveckor nere i stora hallen så har min kära byrå från mormor tagit sin plats i sovrummet igen. Där hör den hemma, det kände vi direkt. Jag bara älskar denna byrån med alla sina sniderier och svängar. Det är så roligt att jag hann få denna möbel ca ett år innan min lilla mormor dog. Jag hann bli kär och jag hann tacka henne ordentligt flera gånger för byrån.



Mmmm sol!

Vad är väl en ynka hundring?




Det kan vara en hel byrå!

Igår gjorde jag ett fynd som jag är mycket belåten med. Jag köpte denna söta byrå för endast 100 kr på Stadsmissionen. Det ingick till och med bärhjälp och inpackning i bilen.




Vi behövde en byrå till arbetsrummet dels för förvaring utav block och sygrejer bl a, men också för att ställa skrivaren på. Den passade perfekt! Phu, jag som inte tog ett enda mått innan jag köpte den.



En bonus är de vackert svängda benen tycker jag.
Den kommer att bli jättefin i vitt!

19 januari 2011

Jag ska måla hela världen lilla mamma...




0502Y -välkommen igen, min älskade vän.

Tja, det gäller ju att prioritera.
Packa upp de sista sisådär 10 kartongerna, sätta upp taklampor, få ordning i garderoberna?
Nej, måla om sovrummet!
Det är tur att min sambo är likadan :)

Så här såg det ut före;





Rummet kändes väldigt mörkt hur många lampor man än hade och jag trivs med ljusa, lätta sovrum, mer plats för andning och sömn...



Sovrummet efter;







Tyvärr har jag endast foto tagna när det är mörkt ute, allt ser ju mysigare ut med lite dagsljus.







Givetvis är det lite inredande kvar, någon byrå, lite tavlor, en sänggavel ska vi tillverka själva och något sorts tapetprojekt... Jag tror att min älskade favorittapet ska få lite plats i detta rum. Den är gammal nu, men vi har kvar ett par halvrullar, vi får väl se vad det kan bli! Guld ihop med det vita är jag så förtjust i.

Men den finaste inredningsdetaljen ser ni ju.
Han ligger och myser i nya, större sängen och ja, han gillar också vita väggar bättre!!

17 januari 2011

Den som spar han har....



... det roligaste kvar!

Nu är sovrummet heeeelt i vår smak <3
Bilder kommer imorgon, när liten sjuk stackars pojk förhoppningsvis mår bättre med sin dumma krupp!

12 januari 2011

Mitt lilla växthus...



Ja så här ser mitt lilla växthus ut.

Det växer faktiskt en vinranka därinne emot husväggen och säljaren berättade att det brukar växa en del örter där med om sommaren. Det är ju inte så stort men jag hade stora planer för det!



Dock måste jag tyvärr säga att det ser lite dyster ut för mitt efterlängtade växthus. Rdan när vi var på visningen så såg vi ju att vissa utav dess takfönster var trasiga. Men nu när jag pulsade runt huset i den djupa snön och tittade så är 3 utav 4 takfönster nästan helt borta. Eller glaset ligger i växthuset eller hänger i stora läskiga bitar.



Så här såg det ut i höstas.

Jag har skottat av snön från sista takfönstret och sen är det väl bara att invänta våren. Jag vet inte om man kan beställa nya rutor eller om det är mer lönsamt att bygga om det själv, kanske köpa gamla fönster och bygga om takdelen? Det känns ju meningslöst att beställa nya likadana rutor och sen går de sönder nästa vinter?

Men någon form utav litet växthus ska jag ha!

(den uppmärksamme ser nog också att det blir lite målarjobb i sommar, när de målade om fasaden på huset och garaget härom sommmaren så tog de aldrig garagets bakvägg, dvs där växthuset står, kanske var vinrankan i vägen?)

11 januari 2011

Får jag lov att presentera...



- vårt hus!



Och lite utav dess omgivningar.



Vi bor nästan granne med en pulkabacke.



Vi har även ett garage med förrådsdel, superskönt!



Samt två ytterdörrar.
Som sagt har tvättstugeingången främst använts tidigare, här nedan syns huvudingången som vi vill ruska liv i.





Hohoo, lilla ingången var är du?? Det låg massvis med snö framför dörren och hela vägen från uppfarten. Det tog lite tid att skotta sig fram till dörren.



Men se, där skymtar ju trappen! Det är här fram till trappen som vi har tänkt anlägga en stengång i sommar. Gröna sköna sommar... Men en fördel med all snö är ju i alla fall att man kan göra fina snölyktor som välkomnar :)

10 januari 2011

En vecka med hus

Nu har vi bott i huset i en vecka och idag fick vi internet. Skönt!

Men alla kartonger är långt ifrån uppackade ännu, usch vad mycket saker man har. Dessutom har vi lite småsaker kvar i lägenheten, samt all flyttstädningen.



Tyvärr kan jag inte visa några nya foton från huset, eftersom jag inte har en aning om vart sambon packade ner sladden till kameran! Men än så länge är det ju bara på den nivån att man är glad om det finns en lampa och en gardin i varje rum. Det gör det inte... än ;)

Igår töade det något enormt här!
När vi tog över huset så var det väldigt mycket snö här, uppåt en meter och det har snöat mer till mina skottarmusklers fasa. Men igår smälte mängder utav snö bort och det kändes jätteskönt.

Jag är så nyfiken på trädgården, jag längtar tills det blir vår och snöfritt! Jag håller redan på att planera trädgården, läsa tidningar, skaffa inspiration, fundera och fundera. Jag köpte en jättebra trädgårdsbok till sambon i julklapp. Haha ja, eller den julklappen var nog kanske mer till mig egentligen...



När vår lille J är på humör så brukar jag ligga på sängen eller på en filt på golvet ihop med honom och läsa trädgårdstidningar och böcker och planera högt. Han brukar mest veva med armar och ben, gympa, öva på att vända sig (vilket han kan nu!) och bubbla massa glada svar till mig när jag frågar vad han vill odla?





Vi har i allafall enats om att det ska bli ett grönsaksland nära uteplatsen med godsaker. Troligen i upphöjda odlingsbäddar. Vi vill också gärna ha fler fruktträd, här finns bara 3 stycken om jag minns rätt. Rabatterna på framsidan kommer vi att ta bort, eller rättare sagt flytta, för de ligger precis intill husväggen. Där ska det läggas sten och skapas en välkomnande gång till huvudingången. Förra ägarna har enbart använt tvättstugans dörr som ingång, men vi vill hellre använda huvudingången och den stora fina hallen där.

Vad för sorts sten vi ska lägga har vi inte bestämt ännu. Jag läste lite om det där med att anlägga stengång igår, pust vad mycket förjobb det var. Men men. Sedan ska rabatterna istället hamna på utsidan om stengången och någon form av belysning vill vi ha upp så att det känns välkomnande.

Jag ser en lummig trädgård framför mig med fruktträd, buskar såsom krusbär, hallon, klätterväxter på vackert rostiga spaljéer utav armeringsnät som jag fallit så för, grönsaksland med godsaker som morötter, potatis, örter, löksorter, jordgubbar, paprika, tomat m.m. och små smultronplantor här och var, en del rosor, fina perenner som jag inte upptäckt ännu och förstås hoppas jag kunna få upp flera vackra väggar utav klematis.
Vet du vad?
Min klematis från balkongen såg hemskt ledsen och död ut när vi klippte ner den och tog med den hit. Men jag ställde den i kallförrådet där det enda fönstret lyser in och försökte hålla hoppet uppe. Nu när jag tittade till den häromdagen så såg jag ett pyttelitet grönt skott längst ned på plantan precis ovan jorden. Håll tummarna!!




Ja det bubblar i hela huvudet nu utav idéer, tankar, frågor, inspiration! Jag har så många idéer! Både kring huset och trädgården. Det är nog tur att det är vinter nu så vi hinner få klart lite inne före det är dags för mig att börja så mina kära fröer.

Jo just det, ett par stora hinkar med vit färg har sambon redan köpt hem från jobbet... det kliar i min penselhand!! Gissa vilket rum som står först på listan?