19 november 2010

Dålig tajming



Ibland då blir jag ilsk.

Idag trillade det ner ett reklamblad i vårt brevinkast. Det var från en mäklarbyrå här i stan, inte den som vi har anlitat. Det var ett foto på en lägenhet fotad utifrån på fasad och balkong, samt en text som sa att den här mäklaren precis hade sålt en lägenhet i mitt område (de vill ju få folk att sälja via dem). Under bilden fanns en liten text om lägenheten, en tvåa, på hörnet, 64 kvadrat, nya golv...

Fotot föreställde VÅR lägenhet!
:O

Fotografen hade stått vid hörnet, på marken och fotat. De hade vår balkong i fokus med alla våra fönster åt båda hållen med på kortet. Man såg även lägenheten ovan oss men inte den på tredje våningen. Men fotot såg ut så att man direkt trodde att det var vår lägenhet de har sålt.

Gissa om jag blev paff, vi ska ju ha första visningen imorgon och vår egen mäklare sa att det finns vissa i området som meddelat intresse för att byta ner sig till en tvåa. Tänk om de nu tror att vår lägenhet redan är såld??

Jag blev så sur att jag ringde upp den mäklaren och uttryckte mitt missnöje. Förklaringen var att de hade sålt en lägenhet på tredje våningen för ett tag sedan, en nästan exakt likadan som våran, och tryckeriet hade beskurit fotot så olyckligt att lägenheten på tredje våningen inte ens syntes.

Nu ikväll så kom det ett blombud med en underbar bukett, till min förvåning.
Vem skickar blommor till mig?
På kortet stod en hälsning från ovan nämnda mäklarbyrå, med en ursäkt och ett lycka till med försäljningen! Det tycker jag var fin gest i alla fall.

Därför får den fina buketten vara med på foto här :)
Och stå framme på visningen.
Minus kortet kanske....

16 november 2010

Lägenheten



Nu ligger annonsen på vår lägenhet ute på mäklarens hemsida, på hemnet och idag finns den med i annons i lokaltidningen. Det är lite nervöst! Man har ju ingen aning om hur intresset kommer bli. Längtar tills det är över, så mina nerver får lite vila.





Det som är bra med att plötsligt ha tidspress på sig är att man får klart saker som man tänkt länge, som egentligen inte är så stora projekt men som man tänkt "det gör jag sen" om. Som väggen bakom soffan. Där vi inte hade fått upp något, den stora tomma vita ytan som såg jättetråkig ut. Nu målade vi en spegel vit som vi redan hade och satte upp där. Det blev ännu bättre än jag trott!



De stora kakelplattorna i köket blev vi nöjda med. När det kommer till att renovera köket i huset sen så blir det nog stora plattor där med.




För den som är nyfiken på proffsbilderna som mäklarens fotograf tog så länkar jag till annonsen här nedan. Gud vilken kamera han hade! (å duktig fotograf givetvis) En sån kamera skulle man ha! Jösses vilken skillnad i ljus och skärpa.


Länk till Mäklarannonsen

12 november 2010

Styla när man säljer?



Nu har fotografen varit här och tagit foton på vår lägenhet till annonsen. Vi har slitit hårt de senaste veckorna för att få klart alla renoveringar, fixa småsaker som någon list här och var, rensa bort prylar och städa fint. Ja och så ska det ju stylas. Det finns nog inte en kotte som inte vet att det finns vissa knep för att hemmet ska se mer inbjudande ut på en visning. Men vad svårt det är!

Visst, bort med personliga saker såsom foton, tandborste, post, kläder, det känns självklart. Ha inte massa prydnadssaker framme, släng halvvissna växter (tur att det är höst så att jag inte hade fönsterna fulla med sådder!) och se till att det inte är övermöblerat. Men sen då? Ska det stå nåt på köksbordet eller inte? Ska vi ha en duk där? Kan det bli för många levande ljus? Vad är lagom? Ska kaffebryggaren stå framme eller inte? Ska spjälsängen vara med på fotona? Rummet ser mindre ut då, men å andra sidan måste den ju stå här på visningen. Hmmm inte helt lätt. Som tur var så sa fotografen till hur det blir snyggast, så vi lydde bara honom :)

Jag har inte sett fotona ännu, men det var verkligen fint här hemma vid fotograferingen! Tänk om man kunde ha det så jämt! Men då får man knappt andas för vips kommer "prylar" fram. Ett vattenglas, TV-dosan, oj nu kom posten, disk i diskstället, vattenkokaren använder vi ju jämt, en penna och ett block, plötsligt ligger soffkuddarna fel.... ja det går ju liksom inte att leva i ett sånt hem.

En sak som var väldigt rolig att styla var givetvis min kära balkong!
Så här blev det;











Ja, den uppmärksamme ser nog att vi har tagit ned nätet. Personligen tycker jag det var snyggare och mysigare med, men alla är ju inte kattälskare...



Nu är lägenheten färdig.
Verkligen helt färdig.

Inga små projekt som pågår någonstans, ingen liten list som ska sättas dit, inget.

Det känns lite vemodigt på nåt sätt, älskade lägenhet, käraste vita lilla balkong. Att gå ifrån min trygga, fina balkong till en stor läskig trädgård att försöka få till, det känns både utmanande och läskigt på samma gång. Jag har många fina minnen från detta hem, vårt första gemensamma. Här har vi bott i över 4 år och det har alltid funnits en varm känsla i dessa väggar.

7 november 2010

Köket i nytt kakel




Nu är det nästan helt klart!

Det enda som är kvar är att sätta silikonfog nertill och så har jag tyvärr inte hunnit ta snygga, välstädade foton men jag tänker visa upp mitt "nya" kök ändå!

För att fräscha upp även mitt minne, så här såg köket ut före;







Det röda ser kanske inte så slitet ut på första fotot, men det var det. Lacken och färgen hade släppt från skivan på flera ställen, jättefult. Å bänkskivan vid den lilla köksbänken var urgammal och ful, vet inte vad det var för träslag men det blev inte bättre när vi provade att slipa ner och lacka om.

Istället blev det en ny bänkskiva i ek samt vita stora kakelplattor.





Som sagt, inte världens bästa bilder, dåligt ljus och massa tråkig disk framme, det är mycket finare i verkligheten. Men vi är jättenöjda! Sambon har också bytt ut eluttagen, dragit elen till spotlightsen genom skåpen och satt dit en snygg och proffsig knapp. Köket känns lugnare, vuxnare och mycket, mycket fräschare nu!

Vi har också lagt in nytt golv i sovrummet. Det var det enda rummet kvar som vi inte har lagt nytt golv i eller slipat om det befintliga. Tidigare låg där en plastmatta i imitation utav ek, nu ligger det istället ett jättefint eklaminatgolv, ovanligt fint laminat faktiskt. Luktade nästan som parkett, blev jättefint. På foton syns inte så stor skillnad men det känns och syns i verkligheten. Plastmattan hade också en stor spricka på ett ställe. Nu är sovrummet mys, lugnt, härligt!





Här sover min lilla älskling. Fast på natten står sängen tätt intill vår säng och ärligt talat sover han nog ofta halva natten i vår säng istället... Nära, mysigt och gosigt!





Det finns en anledning till att vi sliter så med att få klart det sista i vår lägenhet nu.

Vi har nämligen köpt oss ett hus!!

Alldeles underbart, en stor dröm som går i uppfyllelse. I januari blir vi husägare! :)
Jag längtar efter den fina kakelugnen att elda i, min lilla walk-in-closet, ett badkar (som vi längtat!!) så att jag kan bada ihop med min lilla son. Längtar efter att ha 4 sovrum så att man kan ha ett alldeles eget gästrum och ett kontor. Längtar efter en hel himla trädgård och vet du vad? Jag får mig ett eget litet växthus! Ja, jag säger jag eftersom sambon kommer nog inte vara i växthuset så mycket ;) Jag planerar redan för allt som ska planteras och odlas i trädgården! Jag ser också fram emot mer plats och mer uteliv för katterna, ett större kök, en egen tvättstuga, ett stort mysigt uterum där vi kan sitta och bubbla om sommarkvällarna efter att vi har grillat i trädgården :)

Men allra mest ser jag fram emot att få inreda ett underbart, sagolikt, spännande, ja alldeles magiskt barnrum åt J! Det ska bli som hans egen sagovärld :)

Så.
Lägenheten fixas in i minsta detalj nu, för den måste ju säljas så fort som möjligt.
Det ska rensas, städas, piffas och pyntas.
Hoppas folk gillar den!! :)

2 november 2010

Renovering pågår...

Det händer lite grejer här hemma....









Å medan vissa jobbar och sliter, så finns det andra som bara har det bra!




Men snart är det klart!!

Det är sovrumsgolvet och köket som får sig en omgång....
Snart kommer det "efterbilder" med!