19 augusti 2010

19 aug -BF-dagen!



I förrgår fyllde jag 28 år. Då blev det kaffe och prinsesstårta, mums!

Förutom fina presenter så fick jag blommor, som jag älskar.
Den här söta buketten med bla liljor, fick jag av min snälla mamma.



Utav sambons bröder plus sambo, fick jag en underbar trestänglad orkidé.





Det är alltid roligt att fylla år, men detta året hade jag en särskilt stor önskan. Nämnligen att INTE få en bebis i födelsedagspresent ;) Min önskan gick i uppfyllelse! Idag är det BF, beräknat födelsedatum för min lilla inneboende, men h*n verkar vilja vänta lite till.

Här är ett par bilder ifrån vårt badrum som också är bebis-redo nu.
Den stora hyllan som förut rymde all förvaring därinne har vi tagit ut och istället satt in ett skötbord med förvaringslådor. Vi kommer behöva justera lite, bygga till kanter på skivan som skötbädden ligger på, så att den inte halkar runt, men det kan vi göra lite längre fram. Badrummet har bjudit på många motstånd...

Jag köpte en superfin kommod på Ikeas fyndhörna till badrummet, men jag skyller helt på gravidhormonerna, för det var ju fel mått, vad tänkte jag? Den var alldeles för bred. Sedan tänkte vi köpa ett väggskåp att ha ovanför skötbordet, men det är nästan omöjligt att hitta ett skåp med rätt mått som inte har spegel som framsida. Så vi får fortsätta fixa med badrummet längre fram, när ork och tid återkommer.





Vi känner oss helt redo för den lille nu.
Här står barnvagnen och väntar :)
Har jag sagt att jag hade turen att VINNA barnvagnen i en tävling på nätet?
Tack snälla iCandy.



Det är bara en liten bebis som saknas nu :)

11 augusti 2010

Gardinfynd

Idag har jag gjort ett riktigt fynd! Jag köpte 6 gardinlängder för 216 kr! Det var halva priset på reapriset på gardiner på Hemtex. Jag gick egentligen in där för att titta efter babyfilt men det blev gardiner istället. Faktiskt inte vita ;) Jag var sugen på lite färg! I vardagsrummet hade vi 2 vita gardiner som jag tycker om, men de försvann liksom ihop med allt annat vitt. Dessutom var de lite korta.

Gamla gardinerna;



Nya gardinerna;



Först fick jag lite färgchock, de såg mycket mer lila ut när de var upphängda än när de var i paketet.. men nu efter ett par timmar har jag vant mig och jag gillar det. Hoppas att sambon också ger tummen upp när han kommer hem efter jobbet ;) Men han tycker att gardiner är bland det tråkigaste som finns, så jag brukar ha fria händer.



De passade fint ihop med de 3 nya tavlor som jag också har satt upp idag. Det är 3 jättesöta foton som jag köpte vid en fotoutställning i Göteborg förra året. Jag har tänkt rama in och sätta upp dem länge.





Resten utav den väggen är tavellös ännu, vi ska nog förstora upp ett egentaget foto på canvas och ha där ovanför soffan. Vad man ska ha på väggarna tycker jag är det allra svåraste med inredning.

Det blev två panellängder till sovrummet också, de går lite i turkost.





Ganska sött mönster tyckte jag!



Här är foto på spjälsängen och sänghimmeln. Dels tycker jag att den är mysig och fin, dels fyller den en mycket bra funktion genom att förhindra våra kära katter från att hoppa upp och lägga sig i spjälsängen. Jag vill inte ha dem däri, med eller utan bebis, de hårar ner så.






Tänk att det kan ligga en liten bebis och snusa häri om bara 3 veckor som mest.... Helt fantastiskt och ändå ganska overkligt :) Längtar!

10 augusti 2010

Höstlängtan

Här har det tyvärr stått still ett bra tag!

Sommar, varmt, stor mage, mycket mental och praktisk förberedelse och mycket trötthet. Men nu är det inte lång tid kvar tills vårt efterlängtade lilla barn kommer. Idag är det 9 dagar kvar till beräknat födelsedatum, så under de kommande ca 3 veckorna så kan bebisen födas precis när som helst :)

Idag är det solsken och lite höst i luften här. Eller tja, inte riktigt höstkallt men hög luft på nåt sätt. Det fick mig att faktiskt längta efter hösten! Den är så vacker, så energifull och mysig. Jag längtar också eftersom jag förhoppningsvis orkar gå promenader igen då. Nu tar jag mig knappt runt ett varv i mataffären, pust. Jag hoppas kunna gå långa härliga promenader i höst med barnvagnen när jag är mammaledig och njuta. Åh vad jag längtar efter fysisk trötthet i kroppen ifrån motion istället för gravidbesvär.





Här hemma har vi det mesta klart inför bebis intågande i vårt liv.
Spjälsängen står i sovrummet redan bäddad och med mysig sänghimmel uppsatt ovanför. En egen garderob har jag gjort iordning enbart för bebisens saker och kläder, som alla är upptvättade, sorterade och vikta. Barnvagnen står redo i förrådet och väntar, bilbarnstolen är fastspänd och på plats i nyinköpta fina kombibilen, allt på min Fixa-lista är klart. Vi har packat BB-väskan så gott som helt klar och läst böcker om förlossningen, ja vi är redo!

Kläder har vi köpt en del, fått en del och fått låna massor. De är så gudasöta, bebiskläder! Det är en lite fascinerande "värld" man går in i, den här gravidvärlden. Särskilt med första barnet skulle jag tro. Jag hittade en otroligt söt filt på en tjejs blogg som jag blev lite kär i. Den är från Brio och ser ut som en tillplattad kanin ;) Man kan ha den som underlag att ligga på golvet på, eller i barnvagnen och sedan vika in kaninens tassar om barnet.






Om du klickar på länken nedan kommer du till en tjejs blogg som fick filten i present, där kan man se hur söt den är att ha i barnvagnen!

http://rynkan.blogspot.com/2010/07/forsta-badet.html

Just filtar och lakan och dylikt finns ju hur mycket gulligt som helst! Jag gillar när det är lite färg, till skillnad emot min inredningssmak ;) Filtar är nog det enda jag skulle behöva köpa lite fler, vi har en supermysig bomullsfilt som är så mjuk och gosig, önskar jag köpte fler när de ändå var på rea. Ja kläder finns ju mängder med fint också. Som den här overallen/sparkdräkten/bodysuit från Polarn och Pyret;



Den modellen ser så skön ut! Jag gillar Polarn och Pyret, de har ganska könsneutrala kläder, roliga färger och skön kvalitet. Det är så tråkigt med affärer där det på ena sidan hänger rosa och lila kläder och på andra sidan blåa med bilar på...

I lägenheten har det inte hänt så mycket sedan vi storrenoverade vardagsrummet. Vi har gått loss lite i badrummet, tog ut den stora hyllan vi hade där så nu har vi noll och ingen förvaring. Igår var jag på Ikea och skulle köpa ett tvättställsskåp till under handfatet, en slags lådhurts som ska agera skötbord samt ett spegelskåp med förvaring men det gick inte så bra. Det mesta var tyvärr slut, typiskt. Just nu bor alla våra toalettsaker i en stor balja under handfatet, mindre kul. Handfatet har förresten sambon bytt, det var en spricka i det gamla. Det nya är ett begagnat, men finare än det gamla! Vi har köpt en nya toalettsits också, den gamla var trasig.

Balkongen ska jag fota och visa lite ifrån. Det växer bra därute, trots mitt dåliga engagemang i år. Fokus är minst sagt på annat håll... Åh vad jag längtar nu efter att få träffa den lilla filuren som bott inuti mig så länge!

Förresten!
Ett litet hustips, kolla in vad mysigt. Det huset gillade jag, kolla in golven och taken särskilt. Om man ändå var lite rikare...
http://www.svenskfast.se/Pages/ObjectViewPictures.aspx?objectid=3PUS88FNQ4IDIFN8&referrer=hemnet