16 december 2009

Julpyntpyssel



Drygt en vecka kvar till jul!

Jag skrev en lång lista på allt julpyssel jag skulle göra. Det blev inte så mycket. Främst pga tidsbrist men också eftersom jag inte lyckats hitta en enda jäkla hobbyaffär i den här stan, den gamla har slagit igen/flyttat. Så piprensare, pärlor, pappbokstäver och allt jag planerat köpa för vänta tills nästa år. Då åker jag baskemig till Växjö och handlar på Panduro!

Men lite julstämning har vi hemma ändå.
Här ovan är årets nya julstjärna som pryder sovrumsfönstret så fint.
Amaryllis blommar för fullt nu, så vackert!



Mitt pysselsinne tillfredsställdes dock en del när jag under två dagar knåpade ihop en granrisgirlang för första gången i mitt liv :) Ett kraftigt snöre, lite najtråd, granriskvistar, kottar, tallkvistar och lite tålamod var allt som behövdes.





Väl färdig satte jag upp den längs med räcket ute på balkongen och lindade in ljusslingan i girlangen. Det blev över förväntan! Jättefint, särskilt när det är mörkt ute.






Jag köpte hyacinter för första gången i mitt liv och slog till på 5 stycken direkt.
Det skulle jag inte gjort. Höll på att dö av den starka doften när alla 5 slog ut efter en vecka, så de fick tyvärr åka ut på balkongen.



Två stora julkulor hänger i vardagsrumsfönstrena och belyses fint underifrån utav adventsljusstakarna. Ute yr snön ännu, det har nu snöat i ett dygn i sträck här och det är ett tjock snötäcke som ligger vackert över precis allt utomhus, särskilt gör den träden vita och vackra.



Jag älskar, älskar snölandskapet!

Det här är Riktig Vinter för mig, som när jag var barn och vi åkte skidor i trädgården och i skogen, vi sopade upp en isbana nere vid båthamnen eller åkte till Ölands alvar och åkte skridskor på översvämmade fält. Vinter betydde alltid snö. Numera är det sällan, sällan vi får vita jular, så jag hoppas innerligt att snön ligger kvar en vecka till.

15 december 2009

Jag ser det snöar...

I lördags kom årets första snö här i Småland!
Jag försökte fånga det vackra på foto, jag har aldrig sett så stora snöflingor förr, magiskt!

På vägen ut till stallet var jag tvungen att stanna till och fota det vackra landskapet, blev lite som en tavla, eller "Fönster till Vintervärlden".


Visst är det något speciellt med årets första snö?!



Min fröken var inte lika nöjd, det snöade på snedden, rakt i hennes ansikte och öron, så hon var glad att få komma in i stallet en timme medans jag gjorde mina sysslor.







Jag är nog lite knasig, men varje år när den allra första snön kommer så måste jag sjunga "Jag ser det snöar" för mig själv :)



Det kom ganska mycket snö!



I år finns det hopp om en vit jul :)

10 december 2009

Den ljuva doften av nymålat

Ursäkta, jag har varit urdålig på att uppdatera bloggen på senaste!
Jag har inte legat på sofflocket, tvärtom. Jobb, hemtenta och mammas stora flytt till lägenheten har tagit och upptar all tid nu. Förutom att bära kartonger, möbler och prylar har jag skruvat ihop nyköpt ekbord och tillhörande stolar, satt ihop garderobsinsatser med trådbackar, skruvat ihop skrivbord och skåp. Mamma och jag har varit i mängder av möbel och inredningsaffärer, ofta bara tittat på saker samt shoppat en himla massa likaså.

Men det bästa var att jag fick dra på mig målarkläderna igen!
Det var länge sedan nu, underbara, fina målarkläder. Man är aldrig så snygg som i dessa vita kladda-bäst-du-vill-brallor!



Det är tveklöst mina favoritplagg utav alla tänkbara klädesplagg.

Stjärnornas krig skulle bort, vitt skulle in!







En mindre vägg blev målad i en ljus ton utav grön-grått som blev riktigt, riktigt lyckad. Svårt att beskriva färgen, får försöka fota den, men färger ska ju upplevas på riktigt för att göras rättvisa. Ska erkänna, sambon fick ensam måla den biten, han var lycklig och saknade sitt gamla jobb som målare. Till det vita och ljust gröngråa är det uppsatt svarta gardiner med mönster, en vit gammal ärvd byrå och en säng finns även i rummet, samt ett skrivbord och väggskåp i ek och svart, jättesnyggt.

Nackdel: jag är hur galet sugen som helst på att måla om hemma hos mig! Jag är så evigt trött på den svarta väggen. Det är mörkt nog nu, den väggen slukar allt ljus! Usch.

Men det var härligt att dra på målarkläderna igen. Tänk den dagen vi har ett helt hus att måla/tapetsera om! :D



1 december 2009

Jul på Liseberg!



Äntligen jullov!

Under hela förra veckan var jag i Göteborg på skolan för en tuff sista höstterminsvecka. Vi hade tenta, seminarium och praktisk examination, utöver ny undervisning i Sinnesorganen, klinikövning, förberedelse inför c-uppsatsen samt övade reflex -och muskeltester. Kort sagt; en grymt tuff vecka! För att fira att det gått så bra för oss på examinationen så gick jag och en klasskompis på Lisebergs julmarknad på lördagkvällen.



Gud så mysigt!
Det var första gången jag var där och julstämningen infann sig direkt. Alla magnifika ljusdekorationer och alla dofter av jul ifrån stånden. Vi drack glögg, köpte polkagrisar, beskådade renar, vandrade runt och såg på alla juleljus, såg barn åka pulka i en konstsnöbacke, lyssnade på julmusik, tittade på tomtar, kransar, julpynt och allt möjligt, andades in julstämningen och det var sådan underbar vila ifrån skolan!






Här köpte vi hemmagjord varm choklad med mörk choklad i, som var smaskens!






Det här var bästa uppladdningen inför första advent och stundande julen! För nu går det fort. Det här var en fin kompensation för att jag missade första advent, vi hade nämnligen föreläsningar hela dagarna både lördag och söndag och resten utav söndagen satt jag på tåget hemåt.






Min mobilkamera gör inte riktigt det vackra landskapet rättvisa, men det visar i allafall lite utav dess prakt! Den så nogrannt uppsatta trädbelysningen är helt underbar!



De hade satt upp en isbana där vanligt människor kunde åka skridskor när vi kom dit. Vid kl 20 började en isshow där som var väldigt vacker.






Nu saknas det bara minusgrader och lite snö!
Åh vilken härlig julstämning jag har i själen nu :)